Timmerfabriek Budding
Kantooruren 0318- 481842
De Stroet 10

6741 PT Lunteren

Duurzame inzetbaarheid!

Timmerfabriek Budding te Lunteren heeft zich afgelopen jaar ingespannen om haar organisatie sterker te maken. Hoe doe je dat? Door mensen multi inzetbaar te maken.

Van ouds was het de gewoonte om iemand op een bepaalde plaats in te werken en zijn taken te laten doen. Als je dan niet uitkijkt ontwikkelt iedereen zijn eigen werkplek en werkgewoonte. Op zich niets mis mee, maar bij een relatief klein bedrijf zit hier ook het gevaar. Als die persoon er niet is loopt het proces niet meer zo gestroomlijnd. Waarom niet? Omdat diegene die zijn taken overnam het niet op de manier deed van zijn collega. Dit spreekt voor zich want iedereen heeft zijn eigen manier ontwikkeld.

Sinds 2019 hebben we met z’n allen het idee opgepakt dat het leuker, uitdagender zou zijn, het proces zo in te richten dat iedereen vervangbaar is zonder dat dit te merken valt binnen het proces. Met andere woorden, Duurzame inzetbaarheid! Dat werd het credo van 2019.

Nu, begin december kijken we terug op een mooi leerzaam jaar waarbij we met z’n allen een grote stap vooruit hebben gezet. Mensen multi inzetbaar, standaard procedures afgesproken voor de werkzaamheden, standaard plaatsen afgesproken voor het gereedschap. Het proces is met deze wijzigingen ook verder geoptimaliseerd en Timmerfabriek Budding is helemaal klaar voor 2020!

 

duurzame inzetbaarheid
europees sociaal fonds